Nevšední encyklopedie o různých svátcích, festivalech a oslavách světa je určena všem cestovatelům od 9 let, ať už jezdí s opravdovým batohem na zádech, nebo jen prstem po mapě. Kniha odpovídá i na otázky, proč lidé oslavují a z jakého důvodu jejich oslava vypadá právě tak, jak vypadá.
Objevte spolu s cestovatelem Tomášem, jak nádherný, pestrý, pozitivní a barevný je náš svět a jaké neuvěřitelné věci lidé vymysleli, aby se mohli pobavit.

Toto se dočtete na zadní stránce knížky Svět plný svátků   od Jitky Římánkové, která knížku nejen napsala, ale také velmi krásně ilustrovala.

 

Knihou provází cestovatel Tomáš Svátek, který vás nejdříve zasvětí do trošky teorie, abyste v těch svátcích (nebo festivalech?) měli kapičku jasno ještě před jeho jízdou světem.

A pak už se ponoříte do fantastického poznávání různých známých i neznámých festivalů po celém světě.

 

 

Knížka ale není jen o zajímavém čtení.

 

U každého festivalu najdete tip

„Jak na to doma?“,

a ty lákají k vyzkoušení super nápadů, takže ještě dlouho po přečtení kapitoly budete mít o zábavu postaráno.

 

 

Je to veselé čtení, kdy si skočíte z iglú  k africkým šamanům, zábavu si užijete v Evropě i u protinožců. Najdete tu i kapitoly „Podoby Velikonoc“ a „Vánoce jinak“.

Tuto knížku proto využiji hodně během výuky ve škole.
Děti mají zajímavosti tohoto typu moc rády.

 

Knížka Svět plný svátků je opravdu velmi povedený kousek od nakladatelství Portál a já ji rozhodně doporučuji všem kolegyním, a také i všem maminkám, které chtějí dětem ukázat, jak se čtením knížek může člověk dozvědět nejen spoustu zajímavostí, ale zároveň získat návod, jak si pak doma užít legraci.

PS: Co si třeba uspořádat příští týden klobotu? 🙂

 

Webináře pro pedagogy.  

1. třída, Jak na násobilku, Jak na vyjmenovaná slova

 

Více ZDE

You have Successfully Subscribed!

Share This
Pocitadlo Web4U.cz