Toto není obyčejná knížka!

Nestačí ji pouze číst, musíš také luštit. Vedle každé strany, kterou přečteš, najdeš úkol. Řešením tohoto úkolu je vždy číslice nebo číslovka, což je číslo strany, na které máš pokračovat ve čtení dál. Někde budeš mít i možnost volby.
Nebude to jednoduché, ale kromě čtení zažiješ i dobrodružství. Můžeš spolu s Klárkou a Vojtou objevit tajemství pokladu svatého Václava. K tomu potřebuješ: tuto knihu, čistý papír, obyčejnou tužku, gumu, rozum a také trochu štěstí.“

Tak přesně takto tato kniha začíná. A opravdu to není obyčejná knížka. Pokračování si musíš pěkně vyluštit, protože nestačí jen obrátit list. Proč? Protože na další stránce příběh vůbec nenavazuje. Musíš si totiž nejdříve zjistit, na které stránce číst dál. A tak se klidně ze strany 8 objevíš rovnou na straně 50, abys byl v půlce příběhu zase zpět na začátku knížky, tedy třeba na straně 4.

 

 

Zní to divně? Ano, zní, ale – je to úžasné a dobrodružné čtení.

Tuto knížku jsem četlo-luštila na letišti a přiznávám, že neustálým psaním do knížky, listováním a přeskakováním stránek jsem značně znervózňovala staršího pána vedle mě. Nejdříve občas koukl s úžasem, pak přešel v zamračený nesouhlasný výraz a – nakonec si odsedl. To jako vážně. Pán evidentně nikdy nečetl GAMEBOOK a zřejmě jsem mu přišla jako knihařský barbar. 🙂 
Ale my –  znalí věci  – víme, že TAKHLE se prostě tyhle skvělé knížky čtou.

 

 

Pojďte se společně s Klárkou a Vojtou přesunout do minulosti naší země a najít poklad svatého Václava. Nejen že je to výprava vskutku dobrodružná a nemůžete jen tak přeskočit a přečíst si konec (protože netušíte, kde v knížce je), ale navíc se budete skvěle bavit a ještě se dozvíte spoustu zajímavostí ze života našich předků.

Tato úžasná knížka je od spisovatelky Renaty Šindelářové, vyšla v nakladatelství Portál a nadchne každého s dobrodružnou duší. Je doporučená pro děti od 9 do 13 let, ale upřímně – já se při čtení a luštění skvěle bavila i ve svém dospěláckém věku.

Přeji dětem (rodičům i prarodičům) příjemné počteníčko.

PS: Mimochodem, právě teď je na webu nakl. Portál tato knížka za akční cenu. Pro knížku tudy >>>

 

 

Webináře pro pedagogy.  

1. třída, Jak na násobilku, Jak na vyjmenovaná slova

 

Více ZDE

You have Successfully Subscribed!

Share This
Pocitadlo Web4U.cz