Strávila jsem krásný večer s holčičkou Miriam.
Tahle Miriam ke mně přišla na návštěvu díky knížce Dívka s havraními křídly.
Tahle Miriam je totiž hrdinkou této nádherné knížky. 

Mám na nádherné dětské knížky prostě štěstí. Na podzim jsem tu psala o knížce, která voní po bylinkách a teď se mi dostala do ruky knížka, která hladí po duši. 

Knihu Dívka s havraními křídly napsala má kamarádka Tereza Kramerová. Terka je autorkou úspěšné meditace pro děti Paprsky pro dětskou duši a velký úspěch sklízí také její uzdravující pohádka, kterou si můžete volně stáhnout na jejím webu.

K mé velké radosti Tereza vytvořila meditaci i pro můj online kurz pro předškoláčky S Rozárkou do školy. A protože jsem meditaci pouštěla i dětem ve své třídě, tak vím, jak skvěle děti její meditace vnímají, jak dokáže děti zklidnit, uvolnit a poskytnout jim mnohé nové poznatky, jak vědomě pracovat se svou myslí. 

Díky tomu vím, jak umí Tereza něžně s dětskou myslí i duší pracovat, navíc způsobem, který zanechává uzdravující stopy, těšila jsem se na chvíli, kdy si její spisovatelskou prvotinu pro děti přečtu. 

Jak jsem již prozradila v úvodu, touto krásně ilustrovanou knihou provází dívka Miriam, která v daný okamžik řeší problém se spolužákem. A problém je to nemalý, protože spolužák ji šikanuje. 

Příběh jsem četla jedním dechem a teď marně přemýšlím, jak jej popsat.

Jak popsat tak nádherně citlivý příběh jedné vnímavé holčičky.

Ty pocity, které jsem během čtení prožívala, snad ani vylíčit nejdou. Míchali se ve mě soucit, obdiv, překvapení, radost, úžas, smutek… bylo toho tolik. To se prostě nedá popsat, to se musí zažít

Já vím, že v této rubrice Knížky pro děti doporučuji knihy pro děti 🙂 , ale tuto bych směle zařadila i do knihovničky pro dospělé. I my dospělácí v ní najdeme nejedno modrou a poznání, které sami zužitkujeme ve svém životě. Já  budu určitě z knihy čerpat i nadále.
Miriam totiž na závěr knihy čtenáře seznamuje se svými technikami a způsoby, jak vědomě proměňovat a využívat svá prožívání. 

Dívka s havraními křídly by tak neměla chybět nejen v žádné domácí knihovničce, ale měla by mít své místo i v každé školní knihovně. 

Úžasné Miriam děkuji za vše, co mě díky svému příběhu naučila a za to, jak krásně vše vyřešila k obohacení všech aktérů příběhu.

A Terezce děkuji za její nádhernou knížku, kterou si můžou všichni zájemci pořídit zde. 

Začtěte se také do krásně něžného příběhu,

který zahřeje u srdce a pohladí po duši.

Všem čtenářům přeji příjemné a krásně hřejivé počteníčko.

Webináře pro pedagogy.  

1. třída, Jak na násobilku, Jak na vyjmenovaná slova

 

Více ZDE

You have Successfully Subscribed!

Share This
Pocitadlo Web4U.cz