Přejete si, aby vaše dítě psalo čitelně a hezky?

Chcete, aby nemělo při psaní křeče v ruce a netlačilo na tužku? 

Aby tužka byla kámoš a ne bojové náčiní?  

JSTE TADY SPRÁVNĚ! 

S Duhovými cestičkami pracujeme v naší školce už třetí rok. Díky nim se děti na procvičování grafomotoriky těší a baví je. Cestičky dokonce dokáží přitáhnout i notorické nekresliče. Na Duhových cestičkách oceňujeme, že děti mohou na jedné cestičce „pracovat“ jak dlouho chtějí a pěkně tak uvolňovat ruku. Rychlíci většinou zvládnou vystřídat všechny barvy pastelek třeba i několikrát a pomalíci mohou pracovat svým tempem a vytvoří i tak pěkně barevnou cestu. Děti jsou nadšené, že si mohou samy volit a střídat barvy pastelek. My pozorujeme, že nejisté děti získávají jistotu (ono se v té duhové nádheře nějaké to vybočení nebo přešlap úplně ztratí) a pomalíci s vidinou duhy postupně zrychlují.

Při práci s dětmi se inspirujeme i dalšími materiály Školy zvesela, za které děkujeme 🙂

Bc. Martina Vojtíšková ,   Zš a Mš Poříčí nad Sázavou 

Kdo jsem?

Jmenuji se Jára Bednářová

a 20. rokem pracuji jako učitelka na 1. stupni.

Vedla jsem také přípravné kurzy pro předškoláčky, a proto vím, co je nutné nejvíc v tomto období procvičovat, aby nástup do školy proběhl v co nejpohodovějšm duchu.

A jednou z nejdůležitějších oblastí přípravy předškoláka na školu je GRAFOMOTORIKA.

Co je grafomotorika?

Jedná se o soubor psychomotorických činností, které jsou vykonávány při psaní a kreslení. U těchto činností je zapotřebí správné koordinace ruky a očí. Při rozvoji grafomotoriky se tato koordinace zdokonaluje.

Grafomotorika proto výrazně ovlivňuje nácvik psaní. Pokud je nedostatečně rozvinutá, může mít dítě potíže s nácvikem psaní jednotlivých tvarů písmen, písmo bývá pomalé a neúhledné, čímž se snižuje čitelnost psaných písmen.

S grafomotorikou souvisí také tlak na psací náčiní. Pokud dítě na tužku příliš tlačí, píše v křeči, což vede k bolesti prstů, zápěstí, celé ruky, posléze krční páteře i celých zad.

Mám však pro vás skvělou zprávu!  Stačí:  dokonale ruku uvolnit.

 

A k uvolnění celé ruky slouží grafomotorické prvky,

což jsou různé čáry (máry, podkočáry…).

A mně se v praxi osvědčily grafomotorické prvky v podobě

cestiček.

A proto vznikl tento úžasný
42stránkový pracovní sešit plný čar, kliček a zatáček
Rozárčiny duhové cestičky
Kvůli grafomotorice jsme zvažovali odklad. I na PPP jsme si poslechli, že náš Ondra má tvrdou ruku. Procvičovat však nechtěl, grafomotorické prvky ve školce ho nebavily. Vaše Cestičky jsem vyzkoušela s nadějí, že to snad prolomíme. A víte co? POVEDLO SE! Ondru cestičky baví, rád je čmárá co nejrychleji, hraje si u toho na formule. Dokonce jsme mu museli cestičky vytisknout ve větším formátu a nalepit na zeď v pokojíčku.  I paní učitelky ve školce ho pochválily za velký pokrok. Moc vám za to děkuji.  Spadl mi kámen ze srdce!

Jitka Slámová, Praha

Járo, moc děkuji za možnost vyzkoušet tyto grafomotorické prvky. Aničce jsme to nechali barevně vytisknout a musím říci, že ji to velice bavilo. Malovala si pořád dokola tuhle cestičkovou duhu, nemohli jsme ji od toho odtrhnout. Některé tvary si oblíbila natolik, že jsme je tiskli opakovaně. Dokonce pak sama zkoušela cestičky tvořit na čistý papír a nesla je dětem do školky. Moc díky a velice ráda doporučuji ostatním rodičům předškoláků. Naše Anička se díky cestičkám naučila pracovat uvolněně, bez stresu a s radostí. Psaní už nevnímá jako něco, z čeho jí „zase bude bolet ruka.“

Monika s dcerou Aničkou, Opava

Jak tento pracovní e-sešit vypadá?

Jedná se o 40 stran cestiček k procvičení grafomotoriky.

A v čem jsou tyto cestičky tak výjimečné?

 

› Do ručky žlutou tužku a opatrně projděte od jednoho kraje ke druhému.

  Šipka vám ukáže, kterým směrem se vydat.

Tím to ale zdaleka nekončí.

› Chce to vyměnit žlutou za oranžovou a obtáhnout tutéž cestu podruhé.

› Pak vyměnit oranžovou za růžovou a jedeme do stejných zatáček znovu.

Sami  brzy uvidíte tu změnu:

› Dítko začne postupně zrychlovat, protože trasu už dobře zná a tím docílíme kýženého efektu.

› Zrychlením se začne ruka postupně uvolňovat, protože v křeči se přece nedá psát rychle. 

› Když pak ještě stejnou cestu protáhnete i červeně, zeleně, modře, hnědě, šedě a třeba i zlatě, bude cesta duhová a ručka vašeho dítěte dokonale uvolněná.

Přeji šťastnou cestu! ? 

Tento originální pracovní sešit Rozárčiny duhové cestičky získáte

za 165 Kč.

Pracovní sešit vám přijde ve formátu pdf na váš email.

Upozornění: Je zapotřebí vše vytisknout – doma nebo v práci, u kamarádky, u sousedů, v copy centru…

A to je úžasná výhoda – můžete totiž tisknout opakovaně, jak je vám libo. Protože když dítě vyplní běžný pracovní sešit,  je s ním ámen. (S tím sešitem, samozřejmě.) Ale ve formátu pdf stačí jen kdykoli kliknout znovu na TISK a máte opět celý a úplně čisťoučký nový pracovní sešit . A to je přece skvělé, protože vaše dítě procvičí grafomotoriku a uvolnění ruky znovu a znovu a znovu…
Klikněte na tlačítko Chci Rozárčiny duhové cestičky a na další stránce vyplňte objednávku.
Můžete zaplatit kartou, online převodem či bankovním převodem. Pracovní e-sešit (vše ve formátu pdf) obdržíte na e-mail hned poté, co se platba objeví na našem účtu. U platby kartou a u online převodu to je v podstatě okamžitě. Při platbě bankovním převodem to může trvat 1–2 dny.

POZOR: Členové online programu Učení s Rozárkou najdou tento prac. sešit ke stáhnutí zdarma v sekci “ Ebooky 1. třída“ a členové kurzu S Rozárkou do školy v „Obrázky a prac. sešity“.

S případnými dotazy se na mě obraťte na skola@skolazvesela.cz      Jára Bednářová


Share This
Pocitadlo Web4U.cz