Blíží se nám konec školního roku a s ním přibývá i dotazů mých kamarádek, jaký dáreček pořídit paní učitelce a jestli nemám tip na něco originálního.

Ačkoli to mnohé asi překvapí, nemám poslední školní den moc ráda. A už vůbec ne, když se loučím s třídou po několika letech.
Ať se to někomu líbí nebo ne, učitelka si většinou se svými žáky vybuduje docela blízký vztah. Přece jen je s dětmi 10 měsíců, 5 dní v týdnu,  4 či 5 hodin denně… to už bez nějakého vztahu prostě nejde.  A poslední školní den je ve znamení loučení.  Když se ke všemu loučí se třídou, kterou má několik let, je to loučení vždy poměrně smutné a plné slziček na obou stranách.

Vraťme se ale k hlavní myšlence  tohoto článku. 🙂 

 

Klasika je květina, bonboniéra, svíčka, hrníček…

…poslední léta také začínají převládat FOOD dárečky – takže různé čaje, kávy, kvalitní čokoláda nebo i lahvinka vína.  (Jednou se mi sešly 4 …můj strhaný obličej na konci června zřejmě některé rodiče vedl k dojmu, že nutně potřebuji relaxaci v podobě nohou na stole a nalité dvojky. Musím přiznat, že jsem hned večer přesně tohle udělala a bylo to fajn.)   🙂

FOOD dáreček můžete taky se svým dítkem přímo vyrobit, stejně jako Štěpánka Čápová, která společně se svou dcerkou upekla pro paní učitelky  celozrnný kváskový chleba.  Paní učitelky z něj měly velkou radost a obě se shodly, že tak originální dárek ještě nedostaly. Recept i celý postup najdete v tomto článku na blogu: stepankacapova.cz.

Kolegyně  každoročně dostává tyčky kvalitních salámůprotože rodiče Pepíka Nováka z její třídy mají řeznictví. A od druhého žáčka dostává bedýnku různých kozích sýrů – ano, rodiče mají kozí farmu.
Já jednu dobu dostávala sadu bloků, propisek a zvýrazňovačů, protože rodiče mého žáka vlastnili velkosklad školních a kancelářských potřeb.  Fantazii se zkrátka meze nekladou a nemějte obavy, že praktickým dárkem učitele urazíte. Naopak!

Také se začínají objevovat různé dárkové poukazy – na nákup v supermarketu, v drogerii, ale třeba i lístky do kina…

Jedna má bývalá kolegyně dostala od svých čtvrťáků plakát s obrázky různých koutů naší vlasti, v popředí převládal velký nápis:  NA PRÁZDNINOVÉ VÝLETY a u toho byl poukaz na koupi pohonných hmot u nedaleké čerpací stanice. Na dárek přispěly všechny děti ze třídy. Ovšem nutno podotknout, že takovýto dárek vyžaduje domluvu všech dětí i rodičů, což mnohdy prostě není možné.

                                                                          Tato  krásná sladká kytice

 

je také originální a milý dáreček, přitom jeho příprava vám zabere méně času než čekání ve frotně  v květinářství a určitě vám s jeho výrobou rády pomohou i vaše ratolesti. Já tak před rokem dostala kytici gerber, ze které vykukovaly čokoládky MERCI.

Kreativnější maminky mohou využít svých šikovných rukou a paní učitelce darovat jako poděkování třeba vlastnoručně vyrobenou deku, stejně jako  maminka a zároveň majitelka kreativního webu a eshopu s látkami Renata Pekařová. 

Před pár lety jsem na konci školního roku dostala od jedné holčičky tento úžasný FOOD dárek.

Originální, plný vitamínů a určitě i levnější než kytice tří růží.  

K ananasu stačí přivázat libovolnou květinku a pěkný a originální dárek je na světě. Úvodní fotografii upravených ananasů jsem dostala od Moniky Červinkové, která je přichystala pro paní učitelky svého syna Patrička.

Přeji všem krásný a pohodový závěr školního roku.

Více pomůcek na přípravu do školy ZDE.

Webináře pro pedagogy.  

1. třída, Jak na násobilku, Jak na vyjmenovaná slova

 

Více ZDE

You have Successfully Subscribed!

Share This
Pocitadlo Web4U.cz